Dinerkaart

    • Voorgerechten

      Vanaf 17.00 uur

    • Broodplankje (2 personen)

      4,50

      Met spelt- en wiekenbrood, kruidenboter en meer.

    • Broodplankje (4 personen)

      6,50

      Met spelt- en wiekenbrood, kruidenboter en meer.

    • Velius proeverijtje

      7,50

      Kleintje soep, kleintje carpaccio, kleintje zalm

    • Carpaccio van Velius

      9,00

      met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas, pof-tomaat, komkommer, croutons en pijnboompitten.

    • Gamba’s

      9,50

      In knoflook en rode peper gebakken gamba’s, roergebakken groenten en limoenmayonaise.

    • Zalm croqante

      9,50

      Gerookte zalm op toast, mosterdmayo, rode ui, kappertjes en zoet zure tomaat

    • Soep bij Velius

    • Soep van de week…

      5,50

      De keukenbrigade bereidt steeds een nieuwe soep voor U.

    • Huisgemaakte erwtensoep

      Huisgemaakte erwtensoep

      5,50

      Spreekt natuurlijk voor zich. Van november tot maart verkrijgbaar.

    • Tomaten – basilicumsoep

      4,75

      Met vers gesneden tomaten, basilicum en uien.

    • Uiensoep

      5,25

      met rode en witte ui, geserveerd met een crouton met parmezaan

    • Voor kids van Velius

    • Kids spareribs

      Kids spareribs

      9,00

      Kinderportie spareribs, precies genoeg voor kleine mensjes

    • Kidsmenu

      5,75

      met frieten, appelmoes en als snack een kroket, frikandel of 4 kipnuggets en een ijsje toe.

    • Pasta Bolognaise

      7,50

      Slierten pasta met huisgemaakte tomatensaus en een ijsje toe.

    • Pannenkoek

      5,00

      Met voor de kids een ijsje toe.

    • Broodje zoetigheid

      2,25

      Broodje met de keuze uit allerlei lekker beleg.

    • Hoofdgerechten

      vanaf 17.00 uur Alle hoofdgerechten worden u geserveerd met robuuste frieten en salade.

    • Spareribs

      Spareribs

      19,00

      600 gram ribs met VOC kruiden gegaard.

    • Ossenhaas

      Ossenhaas

      22,50

      ± 200 gram ossenhaas met champignons, ui en jus de veau.

    • Gegrilde runder rib-eye

      19,50

      Rosé gegrilde runder rib-eye met gepofte knoflook en jus.

    • De fameuze Velius burger

      15,50

      180 grams burger van 100% rundvlees, augurk, sla, tomatensalsa en gebakken uienringen.

    • Kipsaté op spies

      17,50

      200 gram mals kippenvlees, speciaal gemarineerd, zoetzuur en kroepoek.

    • Bavette

      19,50

      Met champignonsaus van kastanjechampignons

    • Velius vleesgerecht

      19,50

      Een wekelijks wisselend vleesgerecht.

    • Sliptong

      19,00

      In de boter gebakken sliptong zo van de visafslag

    • Kabeljauw

      19,50

      Op de huid gebakken met botersaus en waterkers.

    • Velius visgerecht

      19,50

      Een wekelijks wisselend vis gerecht.

    • Zeetong

      29,50

      Een zeetong van circa 450 gram in de roomboter gebakken.

    • Vegetarische specialiteit

      18,00

      Groenteloempia’s, roergebakken noodles, bosui, ei en oesterzwam

    • Maaltijdsalades

      De hele dag verkrijgbaar op verzoek met brood (€ 0,50)

    • Groentesalade (V)

      9,50

      Met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, ei, noten en croutons
      (Vegetarisch)

    • Ossenhaassalade

      11,50

      Stukjes mals gebakken ossenhaas, warm gebakken spek, ei, noten, komkommer, pof-tomaat en groenten.

    • Carpacciosalade

      10,50

      Carpaccio, croutons, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, huisgemaakte pesto, komkommer en pof-tomaat.

       

    • Camembertsalade (V)

      9,50

      Warme camembert, walnoot, croutons en groenten.

    • Desserts

    • Kaas van Beusse

      9,50

      Blauwader kaas, Le Petit-Duval, overjarige Beemster en een glaasje rode port.

    • Verrassingsdessert

      6,50

      Onze keukenbrigade bedenkt steeds iets nieuws voor u.

    • Cornetje

      3,00

      Cornet hoorn met 1 bol schepijs en slagroom.

    • Coupe Velius

      6,00

      2 bollen schepijs met vers fruit en slagroom.

      De hele dag verkrijgbaar