Het pand

Het pand Gedempte Turfhaven 23 / Nieuwland 1 is al sinds jaren 70 een Grillroom en sinds 2003 Brasserie Cosy.

Brasserie Cosy was een vermaarde ontmoetingsplaats voor alle horinezen. Iedereen was altijd welkom bij Brasserie Cosy en iedereen vond er altijd een plekje voor een heerlijk kopje koffie, een heerlijk glaasje wijn en een goed glas bier. Onder het bezielende gastheerschap van eigenaar Ton Kuppens kreeg een ieder het gevoel “een beetje thuis” te komen. Verder bestond er altijd de mogelijkheid om bij Brasserie Cosy voor een betaalbare prijs een prima hapje te eten of lekkere borrelhapjes te nuttigen of om te genieten van heerlijk gebak van de binnenstadsbakkerij Smit.

Van Grillroom naar Brasserie

Rond 1993 werd Grillroom Cosy na een zeer ingrijpende verbouwing omgetoverd tot Brasserie Cosy. Een stijlvolle Brasserie waar de sfeer en warmte nog steeds te vinden waren. Vermaard was het grote terras van maar liefst 80 zitplaatsen waar letterlijk en figuurlijk de zon altijd scheen. Op het terras van Brasserie Cosy is het altijd goed toeven geweest.

Brasserie Velius, smaakvol genieten!

Op 21 april 2014 werd in het pand van Brasserie Cosy een nieuw horecabedrijf geopend. Rene Stam, die van zijn dertiende tot zijn negentiende jaar bij Grillroom Cosy heeft gewerkt, en zijn vrouw Paola die samen al weer 22 jaar Snackhuis De Poort aan de Koepoortsweg in Hoorn exploiteerden, openden met gepaste trots Brasserie Velius, smaakvol genieten!