Dinerkaart
-
-
Voorgerechten
Vanaf 17.00 uur
-
Broodplankje (2 personen)
4,50Met spelt- en wiekenbrood, kruidenboter en meer.
-
Broodplankje (4 personen)
6,50Met spelt- en wiekenbrood, kruidenboter en meer.
-
Velius proeverijtje
7,50Kleintje soep, kleintje carpaccio, kleintje zalm
-
Carpaccio van Velius
9,00met huisgemaakte pesto, Parmezaanse kaas, pof-tomaat, komkommer, croutons en pijnboompitten.
-
Gamba’s
9,50In knoflook en rode peper gebakken gamba’s, roergebakken groenten en limoenmayonaise.
-
Zalm croqante
9,50Gerookte zalm op toast, mosterdmayo, rode ui, kappertjes en zoet zure tomaat
-
Soep bij Velius
-
Soep van de week…
5,50De keukenbrigade bereidt steeds een nieuwe soep voor U.
-
Huisgemaakte erwtensoep
5,50Spreekt natuurlijk voor zich. Van november tot maart verkrijgbaar.
-
Tomaten – basilicumsoep
4,75Met vers gesneden tomaten, basilicum en uien.
-
Uiensoep
5,25met rode en witte ui, geserveerd met een crouton met parmezaan
-
Voor kids van Velius
-
Kids spareribs
9,00Kinderportie spareribs, precies genoeg voor kleine mensjes
-
Kidsmenu
5,75met frieten, appelmoes en als snack een kroket, frikandel of 4 kipnuggets en een ijsje toe.
-
Pasta Bolognaise
7,50Slierten pasta met huisgemaakte tomatensaus en een ijsje toe.
-
Pannenkoek
5,00Met voor de kids een ijsje toe.
-
Broodje zoetigheid
2,25Broodje met de keuze uit allerlei lekker beleg.
-
-
-
Hoofdgerechten
vanaf 17.00 uur Alle hoofdgerechten worden u geserveerd met robuuste frieten en salade.
-
Spareribs
19,00600 gram ribs met VOC kruiden gegaard.
-
Ossenhaas
22,50± 200 gram ossenhaas met champignons, ui en jus de veau.
-
Gegrilde runder rib-eye
19,50Rosé gegrilde runder rib-eye met gepofte knoflook en jus.
-
De fameuze Velius burger
15,50180 grams burger van 100% rundvlees, augurk, sla, tomatensalsa en gebakken uienringen.
-
Kipsaté op spies
17,50200 gram mals kippenvlees, speciaal gemarineerd, zoetzuur en kroepoek.
-
Bavette
19,50Met champignonsaus van kastanjechampignons
-
Velius vleesgerecht
19,50Een wekelijks wisselend vleesgerecht.
-
Sliptong
19,00In de boter gebakken sliptong zo van de visafslag
-
Kabeljauw
19,50Op de huid gebakken met botersaus en waterkers.
-
Velius visgerecht
19,50Een wekelijks wisselend vis gerecht.
-
Zeetong
29,50Een zeetong van circa 450 gram in de roomboter gebakken.
-
Vegetarische specialiteit
18,00Groenteloempia’s, roergebakken noodles, bosui, ei en oesterzwam
-
Maaltijdsalades
De hele dag verkrijgbaar op verzoek met brood (€ 0,50)
-
Groentesalade (V)
9,50Met tomaat, komkommer, paprika, rode ui, ei, noten en croutons
(Vegetarisch) -
Ossenhaassalade
11,50Stukjes mals gebakken ossenhaas, warm gebakken spek, ei, noten, komkommer, pof-tomaat en groenten.
-
Carpacciosalade
10,50Carpaccio, croutons, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, huisgemaakte pesto, komkommer en pof-tomaat.
-
Camembertsalade (V)
9,50Warme camembert, walnoot, croutons en groenten.
-
Desserts
-
Kaas van Beusse
9,50Blauwader kaas, Le Petit-Duval, overjarige Beemster en een glaasje rode port.
-
Verrassingsdessert
6,50Onze keukenbrigade bedenkt steeds iets nieuws voor u.
-
Cornetje
3,00Cornet hoorn met 1 bol schepijs en slagroom.
-
Coupe Velius
6,002 bollen schepijs met vers fruit en slagroom.
De hele dag verkrijgbaar
-